Planning in een jong gezin. Yeah right!
Ken je dat, dat je ‘s morgens je bed uitkomt en een strakke planning tegemoet gaat? Je begint met goede moed aan je dag, maar na een uur krab je je al achter de oren. De kleine heeft bedacht dat mijn planning, niet zijn planning is. Hallo ‘ik wil niet slapen’, sprongetje en full-time aandacht. Weg goede voornemens, to-do list en planning. Zeg maar dag tegen je koffie, je schoonmaakactie en je uitstapje even wachten en go with the flow van je kleintje.
In het begin probeerde ik dan nog uit alle macht mijn schema af werken, maar na enkele zeer frustrerende dagen, legde ik me er maar bij neer. Niet mijn sterkste kant, maar ik kon niet anders dan accepteren hoe het liep. En om heel eerlijk te zijn: als ik geen zin heb, ben ik zelf ook verdomd moeilijk te sturen. Dus wie ben ik om te zeggen wat er moet gebeuren als mijn kleine echt zijn dag niet heeft? Dat was nog eens een spoedcursus relativeren.
Toen mijn kids wat ouder werden was er steeds meer mogelijk. Ik begon te merken dat zij toen juist graag wilde weten wat er op de planning stond. Zo kregen zij meer rust en wisten ze precies waar ze aan toe waren. Hoe meer ik hen op de hoogte hield, des te kalmer de sfeer in huis. En daar heb je me tegenwoordig toch fantastische hulpmiddelen voor! Mijn ultieme tip is de superhandige weekplanner van Gezinnig. Het is een weekplanner met 80 verschillende magneetjes, die elk staan voor een taak of activiteit. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan de tandarts, wanneer de oppas komt, wanneer je naar het kinderdagverblijf gaat maar ook wanneer er een feestje is. Zo leuk en zo ontzettend handig!
Ik kan je een ding zeggen: ik zou willen dat ik die weekplanner destijds had. Dat had ons echt wel meer rust gegeven. En in de rust valt er opeens toch wel het een en ander te plannen. Dus kom maar door met alle leuke activiteiten. Heb jij nog goede tips? Ik hoor ze graag.
Liefs,
Esther