De basis van de producten:

Alle producten zijn uitsluitend gemaakt van natuurlijke ingrediënten en indien mogelijk komen deze uit biologische landbouw.

In de producten van Petit&Jolie zitten geen parabenen, paraffine of PEG ingrediënten.

Daarnaast maken wij ook geen gebruik van synthetische geur- en kleurstoffen of conserveringsmiddelen.

De verzorgingsproducten zijn door BDIH (Bundesverband der Industrie- und Handelsunternehmen of International Organic and Natural Cosmetics Corporation) gecertificeerd.

Abrikozen olie: Abrikozenolie is een milde olie, die geschikt is voor de droge en gevoelige huid. Het bevordert de elasticiteit van de huid. De abrikozen olie wordt in Spanje en Italië geproduceerd.

Amandel olie: Amandel olie is rijke olie, die tevens vocht reguleert en huidirritaties vermindert. De amandel olie wordt in Spanje en USA geproduceerd.

Bijenwas: Bijenwas werkt vochtinbrengend en vormt een waterproof barrière voor de huid. De bijenwas komt voornamelijk uit de EU.

Jojoba olie: Jojoba olie is een rijke olie, die tevens ontstekingsremmend werkt en ideaal voor de gevoelige huid.

Kamperfoelie extract: Het kamperfoelie extract helpt bij het reinigen van de huid en is tevens een conserveringsmiddel.

Kokosolie: Kokosolie is de basis van veel verschillende ingrediënten die nodig zijn voor reiniging van de huid, stabilisator voor de andere ingredienten en emulgator.

Parfum: Samenstelling van natuurijke etherische oliën zonder allergenen

Rode bieten extract: Rode bieten bevatten verschillende mineralen en vitamines

Rozemarijn extract: Rozemarijn zorgt voor ontspanning van de spieren. Het rozemarijn extract wordt in Griekenland geproduceerd.

Salie extract: Salie werkt anti-septisch en adstringerend en helpt bij transpiratie. Het werkt stimulerend en reinigend op de (hoofd)huid en verzacht pijnlijke spieren

Schizandra Sphenanthera Fruit extract: Schizandra bes heeft ontstekingsremmend en kalmerende eigenschappen.

Sesam olie: Sesam olie is een natuurlijke conserveringsmiddel, bevat veel heilzame stoffen en beschermt de lipide in de huid. Tevens heeft het een zalige nootachtige geur. De sesam olie komt voornamelijk uit India en Venezuela.

Shea butter: hydrateert de huid, verbetert de bloedcirculatie en bevordert de elasticiteit.

Squalane: bevordert de vochtbalans en elasticiteit van de huid, afkomstig uit plantaardige oliën.

Vanille extract: De suikers in vanille fungeren als humectant. Een humectant vormt een filmpje op de huid, waardoor vochtverlies voorkomen wordt. Het vanille extract is afkomstig uit Madagaskar.

Vitamine E (tocopherol): Vitamine E wordt gebruikt als conserveringsmiddel.

Wierook extract: Wierook extract is ontstekingsremmend en stimuleert de bloedsomloop in de huid.

Wolvet : Wolvet is een perfecte moisturizer voor de droge huid. Het bindt het vocht op de huid en houdt het daar. Het geeft tevens een beschermlaagje, terwijl de huid toch kan ademen en de normale functies kan uitoefenen.

Zonnebloemolie: Er wordt een zeer rijke zonnebloemolie gebruikt. Deze ondersteunt de reiniging en de verzorging van de huid. De zonnebloemolie wordt in de EU geproduceerd.

Zout: Zout helpt de zepen een teveel aan vet van de huid, dode huidcellen en vuil te verwijderen. Ze doen dat op een zachte manier en zorgen ervoor dat je huid zacht en prettig blijft aanvoelen.

Wat is BDIH?

BDIH is een onafhankelijke organisatie voor certificering van natuurlijke cosmetica. De BDIH norm heeft tot doel de term ‘natuurlijke’ cosmetica te definiëren in het belang van de consument. Op die manier geeft het keurmerk aan of het begrip ‘natuurlijke’ cosmetica feitelijk juist is en creëert daarmee transparantie.

Het keurmerk garandeert consumenten dat de gecertificeerde producten alleen gemaakt worden van grondstoffen, die overeenkomen met de strenge specificaties van BDIH / IONC, de zogenaamde “Natural Cosmetic standaard”. Als voorbeeld hiervan is genetische manipulatie van gewassen en dierproeven uit den boze. Onafhankelijke toezichthoudende instellingen controleren de natuurlijke cosmetische producten op basis van hun ingrediënten en samenstelling. Alleen producten die voldoen aan deze strenge criteria dragen ​​het keurmerk “BDIH”.

De norm beschrijft eisen, die betrekking hebben op de aankoop en productie van cosmetica grondstoffen en de verwerking ervan. Sinds de officiële lancering in het voorjaar van 2001 tot op heden ongeveer 5.000 producten zijn gecontroleerd. Een regelmatige controle van de producten zorgt ervoor dat de consument daadwerkelijk krijgt wat men verwacht in termen van natuurlijkheid: True Natural Cosmetics – in harmonie met mens en natuur!

(bron www.bdih.de, voor meer informatie zie tevens de websites)

BDIH Standard IONC