HAPPY PARENT, HAPPY KID

Petit&Jolie gelooft dat een ontspannen kind een blij kind is. Om die reden creëren wij graag een ontspannen momentje voor kinderen. Ontspannen en los laten. Ultieme doel is dat een ouder dan mee kan ontspannen. ‘Happy parent, happy kid’

Hierin vinden wij het belangrijk om eerlijk en open te communiceren over (baby) verzorgingsproducten. Het is belangrijk dat je weet wat je smeert, welke functie een product heeft en wat het werkelijk doet voor de huid. Maar ook waar een product van gemaakt is en welke gevolgen het heeft als het gebruikt is. De life circle van een product moet kloppen en in balans zijn met het milieu.

Waarom is Petit&Jolie speciaal voor baby’s en kinderen?

Baby’s en kinderen zijn puur en ontwikkelen zich razendsnel. Door een bijdrage, hoe klein dan ook, aan deze ontwikkeling bij te kunnen dragen vinden wij heel bijzonder.

Een ander aspect is dat een babyhuidje vier tot vijf keer dunner is dan de huid van een volwassenen en het minder talg kan aanmaakt dan volwassen. Hierdoor is de babyhuid gevoeliger voor irritaties. Huidirritaties kunnen heel vervelend zijn.

Tevens zitten de huidcellen van een baby minder dicht op elkaar dan een volwassenen huid en is de hoornlaag minder dik. Oftewel de babyhuid is nog meer ‘open’ dan de huid van een volwassenen. Met als gevolg dat stoffen makkelijker worden opgenomen bij een babyhuid dan bij een volwassenen. En bij een volwassenen is dit reeds 60%. Oftewel, dan wil je toch weten wat je op de huid van jouw kleintje smeert!

Er zijn dus vele redenen om te zorgen voor een mooie lijn verzorgingsproducten die ontwikkeld is voor de baby en kinderhuid. Die mild is voor de huid en de natuur.

 

​Petit&Jolie is opgericht in 2013 door Esther Keddeman. Het hele verhaal lezen, ga naar ‘achter Petit&Jolie zit…’