Ode aan Calendula
De goudsbloem is de leverancier van Calendula. Een eenjarige plant met een mooie geel oranje bloem, die ook prima in de Nederlandse tuin kan leven. Maar naast dat het een mooie bloem voor in de tuin is, heeft de plant een geneeskrachtige werking. Een eigenschap die al sinds de middeleeuwen bekend is. Hoe leuk is het om in het voorjaar de goudsbloem te planten, de hele zomer van de bloem te genieten en in het najaar de plant te oogsten?
Wat is de geneeskrachtige werking van calendula?
Calendula staat vooral bekend om het snel genezend vermogen. Wondjes genezen in rap tempo zonder litteken vorming. Dit kunnen schaafwondjes zijn, maar ook wondjes die zijn ontstaan door eczeem, psoriasis of pukkeltjes. Calendula werkt namelijk ontstekingsremmend en schimmelwerend.
De goudsbloem kan ook inwendig gebruikt worden, je kunt er bijvoorbeeld thee van maken. Problemen met gal en darmkrampen kunnen hierdoor worden verlicht.
Hoe kan het dat calendula zo veelzijdig is?
De goudsbloem bevat een enorme hoeveelheid fytonutrieten, carotenoïden, lycopeen, caroteen, calenduline, violaxantine en flavoxantine. Een hele mond vol aan stofjes die goed zijn voor je.
De eetbare blaadjes zijn tevens voorzien van vitaminen en mineralen en zijn erg gezond.
Flavonoiden en faradiol staan beiden bekend om hun ontstekingsremmende werking.
Kun je zelf Calendula verwerken in producten?
Jazeker. Het maken van calendula thee is eenvoudig te maken van de bloemblaadjes. Je kunt ook een crème maken van calendula, maar let dan goed op de houdbaarheid. In de plant zit water waardoor deze niet zo lang houdbaar blijft. In de Petit&Jolie Calendula Balsem zit geen water, en door de toevoeging van vitamine E is de balsem langer houdbaar.
Om al deze redenen zijn wij zo blij met onze nieuwe Calendula Balsem. Het is een zeer veelzijdig product dat de huid binnen no-time verzacht en verzorgt. De balsem kan gebruikt worden door jong en oud en is daarmee goed geschikt voor het hele gezin.